Shifchain


Sifchain'i nereden satın alacağınızı bilmek istiyorsanız, Sifchain'de işlem yapmak için en iyi borsalar şu anda Uniswap (V3), Sushiswap, Uniswap (V2), AscendEX (Bitmax) ve 1inch Exchange'dir. Kripto borsaları sayfamızda listelenen diğerlerini bulabilirsiniz.

Sifchain nedir?

Sifchain, zincirler arası entegrasyon için 20-25 blok zinciri hedefleyen ilk Çok Zincirli DEX olmayı hedefliyor. Hedeflenen blok zincirler, tüm kripto para birimi işlem hacminin ezici çoğunluğunu temsil eder, yani tüm kripto para birimleri likiditesine Sifchain DEX aracılığıyla zincir üzerinden erişilebilir. Merkezi olmayan bir borsa olan Sifchain, limit emirleri ve token swapları için uyarlanabilir Amm'ler uygularken, optimum sipariş yürütme için likidite havuzlarını ve sipariş defterlerini birleştirir. Yatırımcılar piyasa fiyatı dalgalandıkça likidite havuzuna karşı uygulanan limit emirlerini verebileceklerdir. Sifchain ayrıca tüccarların likidite havuzundan borç alarak işlemlerinde marj kullanmalarına izin verecek. Faiz oranı piyasa talebine ve likidite arzına göre belirlenir. Likidite sağlayıcılar, Sifchain'in likidite havuzlarına simetrik veya asimetrik olarak likidite ekleyebilirken, sipariş yerleşimlerinde ön işlem bir taahhüt ortaya koyma planı ile önlenir. Sifchain, DAO'LAR tarafından sermayenin koordineli dağıtımına olanak tanır ve açık kaynaklı toplulukların önündeki engelleri azaltarak blockchain entegrasyonu sürecini basitleştirir.


Ne ROWAN mi?

Rowan hem Sifchain'in merkezi olmayan yönetim belirteci hem de yerleşim belirtecidir. Sifchain'in doğrulayıcıları, ellerinde tuttukları Üvez miktarıyla orantılı oy gücüyle Sifdao'ya katılabilir. Rowan aynı zamanda Sifchain Dex'teki her likidite havuzu için yerleşim belirtecidir, yani her havuz bir varlık olarak Rowan ve diğeri olarak harici bir varlık içerir. Bu, iki dış varlığı takas eden tüccarların Rowan'ı bir uzlaşma belirteci olarak kullanacağı anlamına gelir.


Sifchain nasıl çalışır?

Sifchain, Cosmos sdk'sının üzerine kurulmuş uygulamaya özel bir blok zincirdir ve Tendermint'in kesinlik garantileri sağlayan konsensüs mekanizmasını kullanır. Bu, çapraz zincir token swapları için önemli bir özelliktir.

Çapraz zincir desteğini gerçekleştirmek için Sifchain, Peggy'li bir belirteç modeli oluşturmak için Peggy adlı bir kavram kullanır. Bu peg bölgeleri, varlıkların Elek Zinciri ve dış zincirler arasında kolayca aktarılmasını sağlayan bölgelerdir. Bu model 2 yönlü bir peg (2WP) olarak tanımlanmaktadır.

Doğrulayıcılar ve Delegatörler

Sifchain doğrulayıcıları kendi Üvezlerini ve diğer Üvez sahipleri tarafından kendilerine devredilen Üvezleri paylaşırlar. Sifchain'in konsensüs seti, en yüksek Rowan miktarına sahip ilk 100 doğrulayıcıdan oluşuyor. Bu doğrulayıcı kümesi her blokta yenilenir. böylece bir doğrulayıcının toplam hissesindeki değişiklikler ve kümeye katılımı hemen yansıtılır. Sette en düşük doğrulayıcı tarafından yatırılan tutar örtük bir minimum olarak hizmet ettiğinden, Sifchain'de doğrulayıcı olmak için açık bir minimum bahis tutarı gerekmez.

Herhangi bir Sifchain kullanıcısı belirteçlerini ağdaki herhangi bir sayıda doğrulayıcıya devredebilir. Bir doğrulayıcıya temsilci seçmek, doğrulayıcıya komisyon ücreti ödeyerek kullanıcıya blok ödülleri kazanma hakkı verir. Bir doğrulayıcıya temsilci seçmek, bu doğrulayıcıya delegatörün fonları üzerinde doğrudan denetim sağlamaz. Ancak, doğrulayıcı yanlış davranırsa temsilci kesilme riskini üstlenir.

Web Site: https://sifchain.finance/


Post a Comment

Previous Post Next Post